Hrvatski
Hrvatski
English

Ishodi učenja i popis kolegija

Ishodi učenja studijskog programa
  • Povezati opća znanja iz temeljnih prirodnih znanosti kao što su kemija, kemija hrane i mikrobiologija sa stručnim znanjima iz gastronomije (razina 5 HKO)
  • Predvidjeti racionalnu i ekonomičnu upotrebu hrane i materijala radi postizanja visoke kvalitete usluge (6 HKO)
  • Osmisliti nove proizvode i unaprijediti postojeće u području enološke i gastronomske ponude (razina 5 HKO)
  • Poduprijeti i promovirati specifičnosti enološke i gastronomske ponude Republike Hrvatske
  • Kombinirati vino i/ili druga pića i hranu (razina 5 HKO)
  • Utvrditi značajke domaćih i međunarodnih vina (6 HKO)
  • Argumentirati specifičnosti i načine funkcioniranja poslovnog subjekta i poduzetništva u hrvatskom zakonodavnom okviru, koristeći stručnu terminologiju (razina 6 HKO)
  • Odabrati metode za pregovaranja, vođenja sastanaka i poslovnu komunikaciju (razina 6 HKO)
  • Utvrditi važnost poznavanja stranih jezika kao osnovnog sredstva komunikacije u hotelijerstvu i turizmu (6 HKO)
  • Podržati navike koje doprinose očuvanju zdravlja (razina 6 HKO)
  • Obrazložiti utjecaj pojedinih spojeva u hrani na zdravlje čovjeka (razina 6 HKO)
  • Preporučiti korisnicima određenu vrstu hrane s obzirom na njihove specifične potrebe i uvjerenja (6 HKO)
  • Interpretirati zakonodavstvo, te sustave osiguranja kakvoće vezane uz proizvodnju i posluživanje hrane i pića (razina 6 HKO)
  • Utvrditi odgovarajući obrazac pravilnog rukovanja s hranom i pićem u skladu s važećim higijenskim principima (6 HKO)
Popis kolegija
Akademska godina
Obvezni predmeti
2
ECTS
ENGLESKI JEZIK I (Subject ID: 7333)
Mirna Harwood
15 + 0 + 15 + 0

5
ECTS
INFORMATIČKE TEHNOLOGIJE (Subject ID: 12661)
Robert Idlbek, Kristian Đokić
30 + 0 + 30 + 0

6
ECTS
KEMIJA HRANE (Subject ID: 5707)
Valentina Obradović
45 + 0 + 0 + 0

5
ECTS
MIKROBIOLOGIJA I HIGIJENA (Subject ID: 5709)
Svjetlana Škrabal
30 + 0 + 0 + 0

5
ECTS
Mirjana Radman - Funarić, Dunja Ćosić
30 + 0 + 30 + 0

6
ECTS
Josip Mesić, Ante Lončarić
45 + 0 + 30 + 0

1
ECTS
Marija Karadža
0 + 0 + 30 + 0

Izborni predmeti
I. semestar izborni
1
ECTS
RAD U ZAJEDNICI 1 (Subject ID: 22314)
Katarina Potnik Galić
0 + 0 + 0 + 30

Obvezni predmeti
2
ECTS
ENGLESKI JEZIK II (Subject ID: 7334)
Mirna Harwood
15 + 0 + 15 + 0

6
ECTS
OSNOVE ZNANOSTI O PREHRANI (Subject ID: 7432)
Maja Ergović Ravančić
45 + 0 + 30 + 0

5
ECTS
Josip Mesić, Ante Lončarić
30 + 0 + 30 + 0

5
ECTS
Sunčica Bajić, Verica Budimir, Svjetlana Letinić
30 + 0 + 30 + 0

6
ECTS
Antun Jozinović
30 + 0 + 45 + 0

5
ECTS
Helena Marčetić, Josip Mesić
30 + 0 + 30 + 0

1
ECTS
Marija Karadža
0 + 0 + 30 + 0

Obvezni predmeti
4
ECTS
ELEKTRONIČKI MARKETING (Subject ID: 12670)
Berislav Andrlić, Ines Škoko
30 + 0 + 15 + 0

2
ECTS
ENGLESKI JEZIK III (Subject ID: 7339)
Mirna Harwood
15 + 0 + 15 + 0

7
ECTS
GASTRONOMIJA I (Subject ID: 6984)
Valentina Obradović, Krunoslav Aladić
45 + 0 + 45 + 0

2
ECTS
Svjetlana Škrabal, Dragan Kovačević
15 + 0 + 15 + 0

2
ECTS
SPECIFIČNI OBLICI TURIZMA (Subject ID: 12674)
Berislav Andrlić
15 + 15 + 0 + 0

5
ECTS
STRUČNA PRAKSA 1 (Subject ID: 12741)
Helena Marčetić, Josip Mesić
0 + 0 + 0 + 90

1
ECTS
Marija Karadža
0 + 0 + 30 + 0

5
ECTS
Svjetlana Škrabal
30 + 0 + 30 + 0

2
ECTS
Josip Mesić
15 + 0 + 15 + 0

Izborni predmeti
III. semestar izborni
1
ECTS
RAD U ZAJEDNICI 2 (Subject ID: 22315)
Katarina Potnik Galić
0 + 0 + 0 + 30

Obvezni predmeti
2
ECTS
ENGLESKI JEZIK IV (Subject ID: 7340)
Mirna Harwood
15 + 0 + 15 + 0

7
ECTS
GASTRONOMIJA II (Subject ID: 6993)
Maja Ergović Ravančić, Svjetlana Škrabal
45 + 0 + 45 + 0

4
ECTS
INTERNACIONALNE KUHINJE (Subject ID: 6994)
Valentina Obradović
30 + 0 + 15 + 0

4
ECTS
Valentina Obradović, Midhat Jašić
30 + 0 + 15 + 0

5
ECTS
STRUČNA PRAKSA 2 (Subject ID: 12742)
Helena Marčetić
0 + 0 + 0 + 90

1
ECTS
Marija Karadža
0 + 0 + 30 + 0

4
ECTS
Josip Mesić
30 + 0 + 15 + 0

Izborni predmeti
IV. semestar izborni - minimalno 3 ECTS
3
ECTS
GASTRONOMIJA I KULTURA (Subject ID: 12879)
Barbara Pisker, Helena Marčetić
30 + 15 + 0 + 0

4
ECTS
NAPREDNI UREDSKI ALATI (Subject ID: 12723)
Robert Idlbek, Kristian Đokić
15 + 0 + 30 + 0

Obvezni predmeti
2
ECTS
ENGLESKI JEZIK V (Subject ID: 7003)
Mirna Harwood
15 + 0 + 15 + 0

2
ECTS
NJEMAČKI JEZIK I (Subject ID: 7335)
Matej Čičak
15 + 0 + 15 + 0

4
ECTS
SERVIRANJE HRANE I PIĆA (Subject ID: 7001)
Helena Marčetić
30 + 0 + 15 + 0

4
ECTS
Đurđica Ačkar
30 + 0 + 15 + 0

10
ECTS
STRUČNA PRAKSA 3 (Subject ID: 12743)
Helena Marčetić
0 + 0 + 0 + 150

5
ECTS
Mario Hak
30 + 0 + 30 + 0

Izborni predmeti
V. semestar izborni - minimalno 3 ECTS
5
ECTS
Katarina Potnik Galić
30 + 0 + 30 + 0

1
ECTS
RAD U ZAJEDNICI 3 (Subject ID: 22316)
Katarina Potnik Galić
0 + 0 + 0 + 30

3
ECTS
Svjetlana Škrabal
30 + 0 + 15 + 0

Obvezni predmeti
2
ECTS
BARSKO POSLOVANJE (Subject ID: 7002)
Helena Marčetić
15 + 0 + 15 + 0

2
ECTS
NJEMAČKI JEZIK II (Subject ID: 7336)
Matej Čičak
15 + 0 + 15 + 0

16
ECTS
STRUČNA PRAKSA 4 (Subject ID: 12744)
Helena Marčetić
0 + 0 + 0 + 240

10
ECTS
ZAVRŠNI RAD (Subject ID: 7008)
0 + 0 + 0 + 0