Hrvatski
Hrvatski
English

STRUČNA PRAKSA 1

Cilj
Cilj kolegija je stjecanje praktičnog iskustva o funkcioniranju različitih aspekata enogastronomske ponude u ugostiteljstvu i turizmu. Studenti se upoznaju sa svakodnevnim zadaćama i dužnostima s kojima se pri obavljanju posla pripreme hrane i pića, vođenja objekata i komunikacije s gostima.
Uvjeti upisa
Nema
Ishodi učenja
- Utvrditi osnovne podatke o mjestu izvođenja stručne prakse (uređenost, opremljenost i organizacijsku strukturu)
- Prepoznati osnovne sorte grožđa i njihove karakteristike, te ih povezati s vrstama vina i tehnologijama proizvodnje
- Primjeniti stečena teorijska znanja i objasniti proces proizvodnje vina u stvarnom okruženju
- Upravljati sustavima nadzora kakvoće vina u smislu pridržavanja pravila higijene, jera za sprječavanje kvarenja vina
Nastavni plan
Uređenost i opremljenost objekta.
Organizacija rada u vinariji.
Planiranje rada na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj bazi.
Sorte grožđa i vrste vina.
Postupak punjenja, etiketiranja i skladištenja vina.
Tehnologija proizvodnje bijelih vina.
Tehnologija proizvodnje crvenih i ružičastih vina.
Tehnologija proizvodnje pjenušaca.
Primjena načela dobre higijenske prakse i HACCP sustava prilikom proizvodnje vina.
Kvarenja i mane vina.
Postupanje s ostacima nakon proizvodnje vina.
Način ocjenjivanja
Ocjenjivanje i vrednovanje rada studenata tijekom nastave
Bodovi
Dnevnik prakse 100
Ocjenjivanje i vrednovanje rada studenata na ispitu
Dnevnik prakse 100
Literatura
  • Stručna literatura iz područja enogastronomske ponude u ugostiteljstvu i turizmu.
Program: Enogastronomija
ID: 12741
Vanjski ID: 250804
Ects: 5
Online postotak: 20
Ocjenjivanje:
50 - 100 položeno
0 - 49 nedovoljan (1)
Sati:
0 Predavanja
0 Seminari
0 Vježbe
90 Terenska nastava