1.Uvod u kolegij.Voće, proizvodnja, botanička i tehnološka klasifiakcija, skladištenje.
2.Botanički, fizikalni i kemijski kriteriji kakvoće voća. Specifični proizvodi.
3.Uvod u kolegij. Povrće, proizvodnja, botanička i tehnološka klasifiakcija, skladištenje.
4.Botanički, fizikalni i kemijski kriteriji kakvoće povrća. Specifični proizvodi.
5.Porijeklo, proizvodnja i primjena pšenice, raži, kukuruza, ječma, zobi, riže, prosa, sijerka i pšenoraži.
6.Botanički, fizikalni i kemijski kriteriji kakvoće žitarica. Specifični proizvodi.
7.Biološko-tehnološke osobine šećerne repe i šećerne trske, kemijski sastav, utvrđivanje kvalitete, vađenje i čuvanje na polju i u tvornici.
8.Porijeklo kakaovca, biološke osobine, kemijski sastav, sorte. Proizvodnja i kategorizacija čokolade.
9.Botanička i druge podjele najvažnijih uljarskih sirovina i njihova morfološka građa.
10.Osnovni kemijski sastojci (ulje, proteini, celuloza), zastupljenost masnih kiselina i svojstva ulja.
11.Specifičnosti pojedinih vrsta bilnih i životinjskih masnoća.
12.Mlijeko–karakteristike i glavni sastojci mlijeka (mast, laktoza, proteini, enzimi, mineralne tvari, vitamini)
13.Specifični mliječni proizvodi.
14.Pasmine domaćih životinja. Klasifikacija i kategorizacija stoke, peradi i jaja. Specifični mesni proizvodi.
15.Taksonomija riba, rakova i mekušaca. Specifični proizvodi.