Hrvatski
Hrvatski
English

ENGLESKI JEZIK I

Cilj
Temeljni cilj kolegija je osposobljavanje studenata za stjecanje i razvijanje jezičnih vještina u kontekstu enogastronomije na razini B2-C1.
Uvjeti upisa
Predznanje engleskog jezika na razini B1.
Ishodi učenja
- Identificirati osnovne pojmove povezane s enogastronomijom, prehranom i kemijom
- Razviti sposobnost korištenja ispravne ciljane gramatike u pisanju i govorenju
- Upotrijebiti četiri vještine pismenosti: pisanje, govorenje, čitanje i slušanje
- Demonstrirati pisanje sažetka teksta
Nastavni plan
1. Introduction
2. Enogastronomy
3. Oenology
4. Gastronomy
5. Dynamic Presentations
6. Forecasting future food trends
7. Chemistry
8. Laboratory
9. Food chemistry
10. Essential microbiology and hygiene for food professionals
11. Nutrition basics
12. Proteins and fats
13. Carbohydrates
14. Business communication skills
15. Revision
Način ocjenjivanja
Ocjenjivanje i vrednovanje rada studenata tijekom nastave
Bodovi
Kolokviji 60
Aktivnost 10
Usmeni ispit 30
Literatura
  • Harwood, M. (2025) English for Enogastronomy 1. Požega: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi
Program: Enogastronomija
ID: 7333
Vanjski ID: 244141
Ects: 2
Online postotak: 100
Ocjenjivanje:
90—100 izvrstan (5)
75—89 vrlo dobar (4)
60—74 dobar (3)
50—59 dovoljan (2)
0—49 nedovoljan (1)
Sati:
15 Predavanja
0 Seminari
15 Vježbe
0 Terenska nastava
Predavač/i: