Hrvatski
Hrvatski
English

ENGLESKI JEZIK V

Cilj
Temeljni cilj kolegija je osposobljavanje studenata za stjecanje i razvijanje jezičnih vještina u kontekstu enogastronomije na razini C1.
Uvjeti upisa
Uvjet za izlazak na ispit iz kolegija Engleski jezik V je položen ispit iz kolegija Engleski jezik IV
Ishodi učenja
- Identificirati osnovne pojmove povezane s načinima posluživanja jela
- Razviti sposobnost korištenja ispravne ciljane gramatike u pisanju i govorenju
- Demonstrirati održivu i viskoku razinu razinu korištenju četiri vještina pismenosti - pisanja, govorenja, čitanja i slušanja
- Razviti govorne vještine u skladu s konvencijama uvjetovanih britanskom, odn. Američkom kulturom te povećati samosvjest o engleskom jeziku
Nastavni plan
1. Introduction
2. What is hospitality industry?
3. Types of hotels every traveller should know
4. Managing guest services
5. Features of English food and beverage service style
6. How to set a table: basic, casual and formal table setting
7. Breakfast, lunch and dinner table setting
8. Guide to table manners
9. Special meals
10. Methods of food service
11. Different types of food service styles
12. Table clearing procedures
13. How to order food
14. People who make and serve food
15. Revision

Način ocjenjivanja
Ocjenjivanje i vrednovanje rada studenata tijekom nastave
Bodovi
Kolokviji 60
Aktivnost 10
Usmeni ispit 30
Literatura
  • Culinary essentials (2010) Woodland Hills, Calif. : Glencoe/McGraw Hill.
  • Zahedpisheh, N.; Abu bakar, Z. B.; Saffari, N. (2017) English for Tourism and Hospitality Purposes (ETP). English Language Teaching; Vol. 10, No. 9, pp 86-94.
Program: Enogastronomija
ID: 7003
Vanjski ID: 244194
Ects: 2
Online postotak: 100
Ocjenjivanje:
90—100 izvrstan (5)
75—89 vrlo dobar (4)
60—74 dobar (3)
50—59 dovoljan (2)
0—49 nedovoljan (1)
Sati:
15 Predavanja
0 Seminari
15 Vježbe
0 Terenska nastava
Predavač/i: