1.Svijet poslovne komunikacije: pozdravljanje: predstavljanje sebe i pitati kako se netko zove
2. Brojke - slušanje autentičnih razgovara i bilježenje telefonskih brojeva, gledanje kratkih videa - globalno razumijevanje: odakle netko dolazi, kako se zove, koliko dugo ostaje i zašto dolazi u određeni grad, zamjenice: ich (ja), du (ti), sie (ona)/er (on), Sie (Vi iz poštovanja), glagoli: heißen (zvati se), wohnen (stanovati), kommen (doći) i sein (biti) u 1., 2. i 3. osobi jednine i nastavci glagola za Vi iz poštovanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na ista: Wie geht es Ihnen? (Kako ste?) Danke, super/prima/toll/gut/nicht so schlecht/nicht gut, Woher kommen Sie? (Odakle dolazite?, Wo wohnen Sie? (Gdje živite?)
3. Abeceda, sricanje svog imena, prezimena, mail-adrese, slušanje autentičnih materijala te zapisivanje imena i mail adresa, Länder und Sprachen (države i jezici)
4. Ugovaranje neslužbenog sastanka - prihvaćanje i odbijanje, dani u tjednu, mjeseci, vođenje kratkih razgovora, slušanje autentičnih razgovora
5. Neka zanimanja, radna mjesta, radno vrijeme, slušanje i gledanje autentičnih materijala, vođenje kratkih razgovora
6. Neke ustanove u gradu: hotel, vijećnica, muzej, kazalište, kolodvor, zračna luka, crkva …, snalaženje u nepoznatom gradu, postavljanje pitanja gdje se što nalazi
7. Čega ima/nema u nekom gradu, prijevozna sredstva i slušanje autentičnih razgovora - ponavljanje za 1. kolokvij
8. 1. kolokvij - provjera usvojenosti obrađenih sadržaja
9. Jela i pića - doručak, ručak, večera, pozivanje na jelo/roštilj/piće - prihvaćanje i odbijanje, gledanje kratkih videa
10. Kupovanje u trgovini: voće, povrće, pekarski proizvodi, mliječni, razgovor sa prodavačima namirnica, postavljanje pitanja i odgovaranje na ista, slušanje autentičnih razgovora
11. Izricanje dnevnih rutina, koliko je sati, razgovor oko rezerviranja ili otkazivanja termina u restoranu/hotelu, razgovor, pojam točnosti u zemljama njemačkog govornog područja
12. Postavljanje stola i pribora za jelo i piće, gledanje autentičnih video zapisa
13. Posluživanje u restoranu - jela i pića - gledanje kratkih filmova i igranje uloga
14. Sastavljanje popisa potrebnih namirnica za rad u kuhinji - ponavljanje za 2. kolokvij
15. 2. kolokvij - provjera usvojenosti obrađenih sadržaja