Hrvatski
Hrvatski
English

ENGLESKI JEZIK II

Cilj
Temeljni cilj kolegija je osposobljavanje studenata za stjecanje i razvijanje jezičnih vještina u kontekstu enogastronomije na razini B2-C1.

Uvjeti upisa
Uvjet za izlazak na ispit iz kolegija Engleski jezik II je položen ispit iz kolegija Engleski jezik I
Ishodi učenja
- Identificirati osnovne pojmove povezane s kulturom, putovanjima i gastronomijom
- Razviti sposobnost korištenja ispravne ciljane gramatike u pisanju i govorenju
- Doslijedno upotrebljavati četiri vještine pismenosti: pisanje, govorenje, čitanje i slušanje
- Demonstrirati sposobnost ispravnog načina predlaganja i odgovaranja na prijedloge
Nastavni plan
1. Introduction
2. Culture
3. Cultural Advice
4. Business Culture
5. Travel
6. Travel Broadens the Mind
7. Holidays with a Difference
8. Where the Horizon is Always Golden
9. Top 10 International Cuisines
10. Diversity of Croatian Cuisine
11. Vegetarian and Vegan Dishes
12. Fusion Cuisine
13. Food Festivals and Tastings
14. Follow the Wine Routes
15. Revision

Način ocjenjivanja
Literatura
  • Harwood, M. (2025) English for Enogastronomy 1. Požega: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi
Program: Enogastronomija
ID: 7334
Vanjski ID: 244142
Ects: 2
Online postotak: 100
Ocjenjivanje:
90—100 izvrstan (5)
75—89 vrlo dobar (4)
60—74 dobar (3)
50—59 dovoljan (2)
0—49 nedovoljan (1)
Sati:
15 Predavanja
0 Seminari
15 Vježbe
0 Terenska nastava
Predavač/i: