1. Sociološka i antropološka perspektiva gastronomije
2. Hrana i identitet
3. Hrvatska gastronomska baština
4. Društvena i kulturološka uvjetovanost prehrane (globalne nejednakosti i pristup hrani, klasa, rasa, dob, spol)
5. Religija i hrana: povezanost rituala i hrane, simbolička upotreba hrane
6. Prehrambena politika i proizvodnja hrane u prehrambenom sustavu
7. Utjecaj medija na gastronomiju: hrana u popularnoj i masovnoj kulturi
8. Konzumerizam i prehrambeni opskrbni lanci
9. Porast poremećaja prehrane u suvremenim društvima
10. Interkulturalne osnove bontona za stolom
11. Gastronomija u umjetnosti i književnosti
12. Gastronomija i ekspresija emocija (kultura gurmanske hrane)
13. Promjene u tehnologijama proizvodnje hrane i njihov utjecaj na društvo
14. Održivost prehrambenih sustava: okolišni i klimatski utjecaji prehrambene industrije
15. Društveni pokreti alternativnih prehrambenih modela i budućnost prehrane