1. Uvod u kolegij. rječnik senzorskih analiza. (2 sata)
Definiranje provođenje vježbi, podjela u grupe i upoznavanje s pravilnim rada. (2 sata)
2. Senzorska svojstva hrane i pića (2 sata)
Organizacija i provedba senzorske procjene. Tablice za statističku obradu podataka. (2 sata)
3. Osjetila. (2 sata)
Trening ocjenjivača: senzorsko memoriranje, test rangiranja, uspoređivanje uzoraka sa standardnim nizom, trening otkrivanja i prepoznavanja okusa i mirisa (2 sata)
4. Odabir i trening degustatora. (2 sata)
Senzorska analiza začina. (2 sata)
5. Vodič za izbor tehnike senzorskog ocjenjivanja. Pregled testova. (2 sata)
Senzorska analiza pekarskih proizvoda i kruha. (2 sata)
6. Testovi razlika. (2 sata)
Senzorska analiza mesa i suhomesnatih proizvoda (2 sata)
7. Testovi sklonosti. (2 sata)
Senzorska analiza mlijeka i mliječnih proizvoda (2 sata)
8. Deskriptivna analiza. (2 sata)
Senzorska analiza zamrznutih proizvoda(2 sata)
9. Kvarenja hrane prema senzorskim svojstvima. ( 2 sata)
Osnove treninga za senzorno ocjenjivanje vina (2 sata)
10. Priprema uzoraka i provedba senzornog vrednovanja vina.(2 sata)
Senzorska analiza crnih vina (2 sata)
11. Primarne, sekundarne i tercijarne arome vina. (2 sata)
Senzorska analiza bijelih vina (2 sata)
12 Vizualna, mirisna i okusna percepcija vina. (2 sata)
Senzorska analiza pjenušavih, predikatnih i specijalnih vina (2 sata)
13. Senzorne karakteristike i uzroci bolesti i mana vina.(2 sata)
Bolesti i mane vina (2 sata)
14. Senzorne karakteristike piva i jakih alkoholnih pića(2 sata)
Senzorno ocjenjivanje piva i jakih alkoholnih pića (2 sata)
15. Povezivanje osjetila pri sljubljivanju hrane i pića. (2 sata)
Senzorna procjena sljubljivanja hrane i pića (2 sata)