Hrvatski
Hrvatski
English

NJEMAČKI JEZIK II

Cilj
Usvojiti temeljna znanja i razviti jezične vještine nužne za samostalnu, svrsishodnu i učinkovitu komunikaciju na njemačkom jeziku vezanu uz područje enogastronomije. Kroz vježbe stječi osnovne kompetencije potrebne za usmenu i pisanu komunikaciju iz područja enologije, nutricionizma, gastronomije i turizma.
Uvjeti upisa
Uvijet za izlazak na ispit iz kolegija Njemački jezik II je položen ispit iz kolegija Njemački jezik I
Ishodi učenja
- Interpretirati pojmove iz područja enogastronomije na njemačkome jeziku
- Razviti sposobnost razumijevanja dužih slušnih i verbalnih dijaloga iz područja gastronomije, enologije, nutricionizma i turizma na njemačkom jeziku
- Razviti sposobnost sudjelovanja u kvalitetnom poslovnom razgovoru s poslovnim partnerima na njemačkom jeziku
- Pripremiti i interpretirati odabranu poslovnu temu prezentacijom trendova u prehrani
Nastavni plan
1. Razgovor o jelu i piću pri poslovnom sastanku,
2. Predstavljanje različitih vrsta restorana
3.Odlike mračnog restorana - Ponašanje u "Dunkelrestaurants"
4. Autentični tekstovi - tečaji kuhanja
5. Čitanje i razumijevanje kuharskih recepata,
6. Učenje osjetilima - prepoznavanje hrane i pića okusom, mirisom i dodiro
7. Wiederholung für das 1. Kolloquium
8. Autentični slušni materijali o hrani i piću
9. Osiguranje kvalitete hrane - razvijanje vještine razumijevanja čitanjem stručnih tekstova
10. Vođenje poslovnih razgovora u hotelu ili restoranu pri jelu i piću - igranje uloga
11. Dizajniranje i osuvremenjavanje restoranskih menije - čitanje i proučavanje autentičnih materijala
12.Nutricionizam - znanost o prehrani
13. Proučavanje, sažimanje i prezentiranje ključnih stručnih sadržaja u njemačkim autentičnim tekstovima
14. Hranjivi sastojci hrane
15. Uloga ugljikohidrata, proteina, masti i šećera u hrani i piću -proučavanje različitih stručnih tekstova. Wiederholung für das 2. Kolloquium



Literatura
  • Dengler, S. (2017) Netzwerk - Kursbuch - Deutsch als Fremdsprache A2, Langenscheidt. Stuttgart: Klett.
  • Dengler, S. (2017) Netzwerk - Arbeitsbuch - Deutsch als Fremdsprache A2, Langenscheidt.Stuttgart: Klett.
Program: Enogastronomija
ID: 7336
Vanjski ID: 244159
Ects: 2
Online postotak: 20
Sati:
15 Predavanja
0 Seminari
15 Vježbe
0 Terenska nastava
Predavač/i: