1. Razgovor o jelu i piću pri poslovnom sastanku,
2. Predstavljanje različitih vrsta restorana
3.Odlike mračnog restorana - Ponašanje u "Dunkelrestaurants"
4. Autentični tekstovi - tečaji kuhanja
5. Čitanje i razumijevanje kuharskih recepata,
6. Učenje osjetilima - prepoznavanje hrane i pića okusom, mirisom i dodiro
7. Wiederholung für das 1. Kolloquium
8. Autentični slušni materijali o hrani i piću
9. Osiguranje kvalitete hrane - razvijanje vještine razumijevanja čitanjem stručnih tekstova
10. Vođenje poslovnih razgovora u hotelu ili restoranu pri jelu i piću - igranje uloga
11. Dizajniranje i osuvremenjavanje restoranskih menije - čitanje i proučavanje autentičnih materijala
12.Nutricionizam - znanost o prehrani
13. Proučavanje, sažimanje i prezentiranje ključnih stručnih sadržaja u njemačkim autentičnim tekstovima
14. Hranjivi sastojci hrane
15. Uloga ugljikohidrata, proteina, masti i šećera u hrani i piću -proučavanje različitih stručnih tekstova. Wiederholung für das 2. Kolloquium