Hrvatski
Hrvatski
English

Stručna praksa

Stručna praksa je obvezan i sastavni dio nastave pojedinih studijskih programa Fakulteta. Glavni ciljevi stručne prakse su; upotpuniti teorijska znanja studenata s praktičnim vještinama kako bi studenti stekli praktična iskustva u područjima povezanim sa studijem/studijskim programom, odnosno predviđenim ishodima učenja,  povezati studente s potencijalnim budućim poslodavcima, omogućiti proširivanje i primjenu stečenih znanja i vještina studenata i upoznavanje studenata s radnim procesima u realnom radnom okruženja u smislu pripreme za svijet rada.


Na stručnim prijediplomskim studijima Enogastronomija, Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo i Računovodstvo praksa se provodi na 2. i 3. godini kroz 4 semestra, a na sveučilišnom prijediplomskom studiju Turizam na 3. godini (6. semestar). Za svaki studij i svaki kolegij stručne prakse izrađen je detaljni izvedbeni plan kolegija u kojemu su razrađeni ciljevi, ishodi učenja, sadržaj programa koji studenti trebaju savladati kroz praksu, opterećenje studenata iskazano u ECTS bodovima, obveze studenata te način ocjenjivanja i vrednovanja rada studenata. Detaljni izvedbeni planovi nastave za sve kolegije stručne prakse svim studentima dostupni su u sustavu Sceduly. Pravilnikom o stručnoj praksi su uređena pitanja u vezi ciljeva/svrhe, organizacije, ustroja i načina izvedbe stručne prakse na Fakultetu, što uključuje izvedbu stručne prakse u okviru unutarnjih i vanjskih nastavnih baza Fakulteta. Detaljno pojašnjenje provedbe stručne prakse nalazi se u Priručniku za stručnu praksu.


Za sva pitanja vezana uz organizaciju i provedbu stručne prakse moguće je obratiti se voditelju stručne prakse Heleni Marčetić, dipl.ing. na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nositeljima kolegija stručne prakse sukladno izvedbenom planu nastave.