Vrste usluga koje nudi objekt.
Oprema kuhinje i restorana koja se odnosi na pripremu i serviranje hrane i pića (namještaj, stolno rublje, posuđe od porculana, staklo, metalno posuđe, pribor za jelo…)
Organizacijska struktura uslužnog osoblja, rad uslužnog osoblja.
Sredstva ponude hrane i pića (jelovnik, dnevna karta, meni, meni-karta, vrste jelovnika prema namjeni, vinska karta, cjenik pića…)
Prezentacija hrane i pića.
Odnos uslužnog osoblja prema gostu (predbilježbe (rezervacije), doček i prihvat gostiju, doprema jela i pića do gosta, naplata, ispraćaj gostiju, žalbe…)
Način serviranja jela po kategorijama (hladna predjela, topla predjela, juhe, jela od riba, rakova, školjkaša…, gotova jela, jela po narudžbi, salate, sirevi, slatka jela, voće)
Organizacija i provedba postupka pripreme i serviranja cateringa, svečanih primanja, proslava, kućnih dostava, zajutraka i doručka.
Oprema i pribor u baru.
Analiza ponude bara.
Načini posluživanja pića i napitaka u baru.
Postupak naručivanja, praćenja i održavanja stanja zaliha te rokovi trajanja vezano za pića i napitke.
Završni radovi nakon pojedinog obroka (doručka, ručka, večere), pospremanje nakon završetka rada i priprema za slijedeći dan.