1. Uvodu kolegij. Pojam kakvoće i sigurnosti hrane, razvoj na području kakvoće i sigurnosti hrane.
2. Zakonodavstvo, propisi o namirnicama.
3. Zahtjevi za kakvoćom hrane utemeljeni na zakonskoj regulativi i posebnim propisima o hrani.
4. Standardi kojima se osigurava zdravstvena ispravnost i kvaliteta hrane.
5. Koncept ISO, koncept HACCP-a, IFS-a Izrada HACCP plana.
6. Sigurnost hrane
7. Opasnosti u hrani
8. Upravljanje siguirnošću hrane
9. Procjena rizika od opasnosti u hrani
10. Upoznavanje s analitičkim metodama za osiguranje i nadzor zdravstvene ispravnosti hrane.
11. Upoznavanje s analitičkim metodama za osiguranje i nadzor kakvoće hrane.
12. Principi, prikladnost, sijedivosti u proizvodnji hrane.
13. Alergeni u hrani i važnost prepoznavanja i detekcije alergena.
14. Hranjiva vrijednost hrane i trajnost hrane
15. Inspekcijski nadzori proizvodnje i serviranja hrane.