Bivša sam učenica Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku. Završila sam za turističko-hotelijerskog komercijalista te je moje traženje nastavka obrazovanja bilo zahtjevno jer nisam bila zadovoljna ponudom fakulteta. Međutim, sve potrebno našla sam u Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi u studiju enogastronomije te sam sada studentica druge godine. Možda se i Vi/ti sada pitate/pitaš što to ima posebno na fakultetu koji je u malom, ali lijepom gradu Požegi? Za mene je odgovor skriven u smjeru enogastronomije kojeg sam odabrala. Ovaj studij, fakultet te profesori nude raznolikost zanimljivosti i znanja o vinu, hrani, gastronomiji te čovjekovoj povezanosti s navedenim. Također, bitnim dijelom ovog fakulteta jesu praktični dio, odlasci na terensku nastavu, studentski dom "Dr. Franjo Tuđman", Erasmus projekt te poticanje kreativnosti studenata. Cjenovni uvjeti i uvjeti smještaja u domu su više nego odlični te nude sigurnost studenata poput mene; studenata koji su iz raznih mjesta prebivališta. Iako nestrpljivo očekujem okusiti se na tržištu rada, uživam u fakultetu, proširivanju svoga znanja te u studentskim danima koji su ispunjeni raznovrsnim aktivnostima, druženjima ali i učenjem.