S velikim veseljem ugostili smo studente s Cochin University of Science and Technology iz Indije. Tijekom ovog tjedna, studenti su posjetili nastavno-istraživačku bazu Vinum Academicum u Podgorju, gdje su sudjelovali u punjenju vina. Također su imali priliku obići vinski podrum, gdje su se upoznali s procesom proizvodnje i odležavanja vina. Na praksi su boravili Kavya Sujith Kumar, Sapthasree Bharathanveettil Thamban, Adhithya Areekara Manikandan, Maria Prince, Jaiji Joy, Obil Caneshious Vadakkupurath Martin i Surya Mavilla te su dobili osnovna znanja i vještine iz područja enogastronomije i turizma. Neka od novih edicija vina koja su punili nalaze u uskrsnoj ponudi prodavaonice vina u Cehovskoj 1, Požega: Muškat žuti 2024. (0,5l), Graševina 2024. (0,75 l) i Syrah (0,75 l).
- MUŠKAT ŽUTI
Svjetlo žute boje, izraženog voćnog muškatnog i cvjetnog mirisa sa naglaskom na miris bazge. U ustima vino je umjereno slatko s puno svježine i balansirajućih kiselina. Tijelom je više na strani laganih vina. Dojam koji dobivamo na nepcu i okusi koji se razvijaju vrlo su podudarani mirisnoj aromatici vina, vino ima dug završetak.
- GRAŠEVINA
Ugodno svježe vino, svijetle slamnato-žute boje. Na mirisu dosta voćnosti te cvjetnih nota, koji upućuje na svježu jabuku i donekle na breskvu, te ponešto livadnog cvijeća. U ustima dobro zaobljeno, skladno, dobra tijela s dobrom kiselosti te na kraju s ugodnom blagom gorčinom koja je karakteristična za sortu Graševina.
- SYRAH
Vrhunsko vino tamne, crveno ljubičaste boje te snažne strukture. Intenzivnog mirisa koji snažno upućuje na zrele kupine i crni ribizli te pikantnost crnog papra i kave. U ustima bogat, pun skladan, a opet svjež i snažan. Arome crne čokolade, vanilije i ugodnog utiska barriqua.
Ova mobilnost studentima je omogućila stjecanje vrijednog praktičnog iskustva u vinogradarstvu i enologiji te je dodatno ojačala međunarodnu suradnju i razmjenu znanja.





