Fakultet turizma i ruralnog razvoja sudjelovao je na II. MUZZA vikendu znanosti u Osijeku sa dvjema radionicama pod nazivom "Potpuni užitak bez alkohola" i "Nevidljivi svijet prirode".
Prema interesu posjetitelja radionica je pokazala da je mogući potpuni užitak bez alkohola. „Mocktails“ je novi trend u gastronomiji. Predstavlja mogućnost kreiranja koktela koji ne sadrže alkohol. Kombinacija voćnih sokova, voća, vode i mineralne vode, uz dodatak leda i aromatičnog bilja daje potpuni užitak uz unos korisnih hranjivih tvari. Upravo je to razlog zašto „mocktailsi“ postaju svojevrstan fenomen u suvremenom svijetu pića. Posjetiteljima su prezentirani načini izrade pojedinih bezalkoholnih koktela i pružena mogućnost da sami izrade prema vlastitoj želji neki od koktela.
Na radionica "Nevidljivi svijet prirode" posjetitelji su se mogli upoznati s mikroorganizmima koji nas okružuju, otkriti tko sve živi na voću, povrću, u zraku, vodi, na nama i u nama! Upoznali su se s dobrim mikroorganizmima koji nam pomažu praviti kruh i jogurt, ali i onim lošim koji izazivaju bolesti. Posjetitelji su imali priliku promatrati pod mikroskopom kvasce, bakterije, plijesni, cvjetove i listove biljaka, vlas kose i dr.














