Veliki uspjeh studenata i profesora Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi predstavljen je u srijedu u Gradskoj knjižnici Požega. Riječ je o knjizi „Chef na svoj način“ koja predstavlja koristan materijal za povećanje funkcionalnosti osoba s intelektualnim teškoćama. Urednice i autorice knjige su doc.dr.sc. Maja Ergović Ravančić, doc.dr.sc. Svjetlana Škrabal i doc.dr.sc. Valentina Obradović. U knjizi su predstavljeni temeljni principi pravilne prehrane, utjecaj prehrane na kognitivni razvoj osoba s intelektualnim teškoćama, ali i praktične upute za pripremu nutritivno obogaćenih jela čija je priprema slikovito prikazana „korak po korak“.
Knjiga „Chef na svoj način“ prepoznata je kao izuzetno djelo i na međunarodnom natjecanju inovacija i prototipova INOVA/budi uzor 2024. gdje je osvojila zlato, ali i posebnu nagradu za promicanje inkluzivnosti među ranjivim skupinama.