Hrvatski
Hrvatski
English

„Inkluzivnost kroz prehranu“: Projekt koji povezuje znanost i inkluziju za bolji život osoba s intelektualnim teškoćama

Projekt „Inkluzivnost kroz prehranu“ rezultat je interdisciplinarnog pristupa Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi u suradnji s Uredom za transfer tehnologije TERA Tehnopolis.


Cilj projekta je unapređenje dostupnosti znanstveno utemeljenih informacija o pravilnoj prehrani te razvoj inovativnih edukativnih alata prilagođenih osobama s intelektualnim teškoćama. Kroz integraciju znanstvenih spoznaja i praktičnih metoda, projekt promiče razvoj životnih vještina koje omogućuju veću samostalnost i društvenu uključenost ranjivih skupina.


Financiran iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, projekt „Inkluzivnost kroz prehranu“ također uključuje strateške aktivnosti vezane uz zaštitu intelektualnog vlasništva i komercijalizaciju rezultata na međunarodnom tržištu.

Ovaj projekt predstavlja značajan iskorak u području podrške osobama s intelektualnim teškoćama, naglašavajući ulogu znanosti u promoviranju inkluzije i poboljšanju kvalitete života.