Naše studentice enogastronomije, Marija Grgić i Lara Zadravec prva su generacija studenata Enogastronomije koje su sa svojim trudom i radom uspjele ostvariti želju te otići na Erasmus razmjenu u Francusku u popularnu vinsku regiju Champagne kod naših Erasmus partnera Avize Viti Campus. Studentice se trenutno nalaze u mjestu Champillon kod obitelji Roualet koja se već generacijama bavi vinogradarstvom. Studentice su tijekom prvog mjeseca prakse imale priliku naučiti o obrađivanju vinograda, poznatim vinskim sortama koje ovdje prevladavaju, vrstama tla i promjenama koje su zadesile vinograde u Champagne kroz povijest, načinu proizvodnje poznatog šampanjca, etiketiranje, sadnji novih nasada vinograda, a što je najzanimljivije imale su priliku iskusiti i same sudjelovati u poznatoj berbi „Vendanges“ u Champagne koja je zbog vrlo niskih i strmih vinograda posebno zahtjevna i zanimljiva. Studentice su tijekom berbe imale priliku upoznati i kušati pravu tradicionalnu gastronomiju iz svih djelova Francuske. Profesori iz Avize Viti Campusa također su i vrsni poznavatelji sireva te su naše studentice naučili puno o poznatim vrstama sireva te njihovom kušanju i sljubljivanju s vinom.
Naravno neformalni dio također je i dio svake prakse pa su tako naše studentice imale čast i zadovoljstvo posjetiti jedne od najpoznatijih svjetskih vinarija i kušati njihove poznate šampanjce kao što su Moët & Chandon, Pommery, Veuve Clicquot, Bollinger, Mercier, Nicolas Feuillatte i brojne druge. Naravno bogata gastronomska ponuda nije izostala stoga su posjetile i razne restorane. Isto tako posjetile su brojne muzeje šampanjaca. Pošto su naše studentice buduće prvostupnice prehrambene tehnologije posjetile su i poznatu tvornicu keksa i biskvita „Fossier“.
