1. Uvodno predavanje, povijest razvoja gastronomije.
2. Pojam, razvoj i sredstva ponude gastro proizvoda.
3. Terminologija i oprema u gastronomiji.
4. Osnovne vrste jela u gastronomskoj ponudi.
5. Sustavi osiguranja kakvoće u ugostiteljstvu
6. Važnost Nutricionizma u gastronomiji.
7. Značajke posebnih vrta prehrane (mediteranska vegetarijanska, veganska, makrobiotička, bezglutenska).
8. Oznake zaštite hrvatskih autohtonih proizvoda i njihova važnost.
9. Značajke hrvatskih autohtonih proizvoda.
10. Osnove proizvodnje bijelih, crnih, roze, pjenušavih i specijalnih vina.
11. Podjela vina i zaštićene oznake izvornosti u RH.
12. Vinogradarske regije i podregije RH.
13. Zaštićene oznake izvornosti vina Europske unije, te karakteristike najznačajnijih vina pojedinih europskih zemalja.
14. Najznačajnija vinogradarska područja, te vinske sorte Južne Afrike, Amerika, Australije i Novog Zelanda.
15. Posluživanje vina i sljubljivanje hrane i vina.