1. Ugostiteljstvo kao gospodarska djelatnost.
2. Usluge u ugostiteljstvu.
3. Potrebni elementi rada u ugostiteljstvu.
4. Organizacija poslovnih i procesnih funkcija u ugostiteljstvu.
5. Priprema i pružanje usluga smještaja.
6. Ugostiteljski objekti iz skupine „hoteli“.
7. Ugostiteljski objekti iz skupine „kampovi i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj“.
8. Priprema i pružanje usluga prehrane i točenja pića.
9. Ugostiteljski objekti iz skupina »restorani«, »barovi«, »catering objekti« i »objekti jednostavnih usluga.
10. Upravljanje kadrovima u ugostiteljstvu.
11. Menadžment u ugostiteljstvu.
12. Logistika i distribucija u ugostiteljstvu.
13. Obrazovanje u ugostiteljstvu.
14. Ugostiteljstvo u funkciji razvoja turističkog tržišta- primjeri dobre prakse.
15. Trendovi razvoja ugostiteljske djelatnosti.