Hrvatski
Hrvatski
English

Erasmus +

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje, mlade i sport koji već 35 godina obogaćuje živote i širi vidike milijunima građana svih generacija. 

Zašto je taj program važan?

Nastao je  kao program studentske razmjene,  a u međuvremenu narastao u program za sve generacije u čije se aktivnosti mogu uključiti brojne organizacije: odgojno-obrazovne ustanove, udruge, poduzeća, gradovi, općine i županije, ali i ostale javne te privatne organizacije.


Nizom  projektnih aktivnosti program Erasmus+ financijski podržava, educira, osnažuje i povezuje pojedince i organizacije kako bi ostvarili svoj puni potencijal u sustavu obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.  S ukupnim proračunom od  28,4 milijarde  eura za razdoblje od 2021. do 2027. program Erasmus+ usmjeren je stvaranju  jednakih mogućnosti za sve te održivi razvoj u skladu s očuvanjem okoliša i ukorak s digitalnim tehnologijama.


Njime  se  podupiru  projekti  mobilnosti i  suradnje s domaćim i stranim partnerima u svrhu boljeg obrazovanja i  uključivijeg  društva, osmišljavanja inovativnih rješenja za izazove današnjice te stjecanje vještina budućnosti. 


ERASMUS CHARTER FOR HIGHER EDUCATION 2021-2027

Kontakti


Ured Požega:

Doc.dr.sc. Marko Šostar Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ivana Mikić, dipl.oec. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Ured Osijek:

http://www.unios.hr/suradnja/medunarodna-suradnja/kontakt-podaci/